Training: Goed omgaan met dementie - i.s.m Samen Dementievriendelijk

Onvergetelijk rondleiding in het Van Abbemuseum. Foto Freekje Groenenmans

Training: Goed omgaan met dementie i.s.m Samen Dementievriendelijk

05/11/2021
Leer beter contact te maken wanneer je iemand met dementie ontmoet

Het Van Abbemuseum organiseert in samenwerking met de organisatie Samen Dementievriendelijk de publiekstraining Goed omgaan met dementie. In deze training leer je in een aantal simpele stappen beter contact te maken wanneer je een (on)bekende met dementie ontmoet.

1 op de 5

Dementie wordt volksziekte nummer 1. Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt dementie; iedereen krijgt ermee te maken. Zowel binnen de familie- of vriendenkring, als op straat, in de winkel of op het werk. Dat is soms zwaar, maar met een klein beetje inspanning kunnen we veel voor elkaar betekenen. Samen zorgen we ervoor zorgen dat mensen met dementie zo lang mogelijk van het leven blijven genieten.

Onvergetelijk rondleidingen

Het Van Abbemuseum biedt al enkele jaren rondleidingen aan voor mensen met dementie en hun naasten. Met deze training willen we een breder publiek laten ervaren wat de mogelijkheden zijn om met dementie te blijven participeren in de maatschappij. Hier vind je meer informatie over de Onvergetelijk Rondleidingen van het Van Abbemuseum.

13.15 uur: ontvangst met koffie en thee
13.30 uur:

• Training door twee medewerkers van de organisatie Samen Dementievriendelijk
  • Een audiovisuele presentatie over dementie en het herkennen ervan
  • Oefening met voorbeelden uit de praktijk aan de hand van een rollenspel met tips over het toepassen van wat je geleerd hebt

15.30 uur: Een korte ‘onvergetelijke’ rondleiding in het museum door een cicerone

Reserveer

Aanmelden

Deelname aan de training is gratis. Door beperkte capaciteit, is het nodig om je aan te melden.