Van Abbedabbedoeboek

doeboek voorzijde
doeboek achterzijde

“Wanneer je in een museum naar schilderijen of beelden kijkt denk je al heel snel: “leuk!” of “niks aan!”. Maar je kunt ook allerlei vragen bedenken zoals: waarom heeft die kunstenaar dat gemaakt? Waarom heeft die kunstenaar het zo gemaakt? Door naar de werken te kijken kun je ook op het idee komen om zelf aan de slag te gaan. Met dit boekje willen we je helpen om dat te gaan doen.”

Zo begint het Van Abbedabbedoeboek. Het is een mooi vormgegeven boek, met grote bladen op A3 formaat. Kinderen kunnen er hele diverse opdrachten in vinden rondom werken uit de collectie van het museum. Het boek geeft bovendien de ruimte om de zelfgemaakte kunstwerkjes in te plakken. Zo wordt het ook een mooi bewaarboek waar de kinderen – en hun ouders – nog jarenlang plezier aan beleven. Door te werken aan de opdrachten kunnen kinderen leuke ideeën opdoen voor andere creatieve producten.

Het Van Abbedabbedoeboek is geschreven door Marian Bakens. Bakens, die onder andere als museumdocent van de Kinderkunstclub van het museum ervaring opdeed in het werken met kinderen en kunst.Met dit boek wist zij de juiste snaar te raken. Door aansprekende teksten en opdrachten heeft zij een boek weten te maken waarmee kinderen op een speelse manier zelf bezig kunnen zijn met beelden en verbeelden.

Het Van Abbedabbedoeboek is allereerst bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Maar volwassenen die dit boek in handen krijgen zullen hoogstwaarschijnlijk zelf de verleiding niet kunnen weerstaan om ook een kunstwerkje te produceren!

Het boek is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Vrienden van het Van Abbemuseum.

Van Abbedabbedoeboek
Van Abbemuseum 2005
Auteur: Marian Bakens
41 pagina's, formaat: 30 x 42 cm, geïllustreerd,  8 lege kleurvellen  
Prijs: €12,50

Bestel in onze webshop...

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage