Van Abbemuseum presenteert kinderboek 'Lis zoekt een nestje'

publicatie

Van Abbemuseum presenteert kinderboek 'Lis zoekt een nestje'

28/04/2013

Op zondag 28 april presenteert het Van Abbemuseum het prentenboek Lis zoekt een nestje, bedoeld voor de allerkleinsten van 2 tot 5 jaar. In dit boek komen vormen uit het werk van de Russische kunstenaar El Lissitkzy tot leven. Hoofdpersoon is het vogeltje Lis. Zij is opgebouwd uit figuurtjes en vormen uit het werk van de kunstenaar. Ook de onderdelen van het nestje dat ze bouwt zijn geometrische vormen.

Het Van Abbemuseum heeft een grote collectie werken van de kunstenaar El Lissitzky (1890-1941) en heeft deze kunstenaar als uitgangspunt genomen voor het boekje. Lis zoekt een nestje is het eerste boek in de Van Abbe kinderboekenreeks. Via deze reeks kunnen kinderen spelenderwijs kennismaken met het gedachtegoed van een kunstenaar uit de collectie van het Van Abbemuseum.

Zondag 28 april om 14.30 uur zijn alle kleintjes met hun ouders/begeleiders welkom om naar het verhaal over het vogeltje Lis te komen luisteren. Jos Walta, de meesterlijke verhalenverteller en eigenaar van de Boekenberg in Eindhoven, leest dan voor de eerste keer het verhaal voor, te midden van de echte kunstwerken van Lissitzky. Bij grote belangstelling zal hij het boek om 15.00 uur nog eens voorlezen.

De entree voor kinderen, (t/m 12 jaar) mét maximaal twee volwassen begeleiders, die naar de voorleessessie komen, is vanaf 14.00 uur gratis. Voor het boek geldt die dag voor iedereen een introductieprijs van €10. Het weekend van 27 en 28 april is het laatste weekend van de tentoonstelling Lissitzky - Kabakov, Utopie en Werkelijkheid.

Bestel het prentenboek in onze webshop
36 p. Illustraties in kleur. Hardcover, €12,95

Van Abbemuseum presenteert kinderboek 'Lis zoekt een nestje' is onderdeel van :