Programma

Werksalon, werktafels. Schetsontwerp Can & Asli Altay (Future Anecdotes Istanbul).
Werksalon, zithoek. Schetsontwerp Can & Asli Altay (Future Anecdotes Istanbul).
Werksalon, productieruimte. Schetsontwerp Can & Asli Altay (Future Anecdotes Istanbul).
tentoonstelling

Werksalon

23/09/2017 - 03/01/2021
activiteiten met verschillende groepen
Conservatoren: Loes Janssen

De Werksalon op de eerste verdieping van het Collectiegebouw is een plek voor activiteiten met verschillende groepen uit de regio Eindhoven. Deze groepen zijn verbonden aan maatschappelijke vraagstukken als migratie, verschuivingen op de arbeidsmarkt, ecologie, technologische kennis, sociale cohesie, gender-vraagstukken en de positie van mensen met een beperking.

Met de groepen zoeken we naar verbanden tussen vraagstukken die leven in de stad en kunstwerken in de collectie. We zien de stad daarbij niet alleen als lokale context, maar ook als belangrijk kruispunt voor nationale en internationale bewegingen.  Samenwerken en co-creatie krijgen zo een belangrijke plek in de presentaties van onze collectie. In plaats van uitsluitend verhalen door te geven, willen we een plek worden waar bezoekers zelf aan het woord kunnen zijn.

Om de verschillende groepen met elkaar in dialoog te brengen werken we per cultureel seizoen - september tot en met juni - aan de thema's Land, Thuis, Werk uit de tentoonstelling The Way Beyond Art. In juni wordt het afgesloten met activiteiten in het museum en in de stad. Gekoppeld aan deze activiteiten wisselen we werken in de collectiepresentatie The Way Beyond Art. Deze verrijken we zo met verhalen verteld vanuit verschillende perspectieven. 

VORMGEVING WERKSALON

Can & Asli Altay (Future Anecdotes Istanbul).

De Werksalon bestaat uit een drietal ruimtes:

1. Onderzoeksruimte

De werkplek waar onderzoek wordt gedaan binnen de verschillende thema's in relatie tot de stad en de collectie van het museum. In deze ruimte zijn diverse mogelijkheden om de onderzoeken en verhalen te presenteren. Zo zijn er een podcast studio, presentatiewanden en archiefkasten. Er is een kaart van Eindhoven waarop alle sociale initiatieven in Eindhoven in kaart zijn gebracht (dit in samenwerking met Agents of Change). Deze ruimte biedt ook ruimte aan het Arte Útil Archief.  Naast dat diverse groepen die aan de slag gaan, ben je als bezoeker van harte welkom om rond te kijken of even lekker wegzakken tussen de kussens met wat leesvoer of tijdens een goed gesprek. 

2. Productieruimte

Voor iedereen is het mogelijk om rechtstreeks zijn of haar idee achter te laten door zelf een banier te maken. In de productieruimte zijn grote lege rollen en lettersjablonen aanwezig om krachtige en interessante vragen en uitspraken achter te laten. Deze enorme banieren worden opgenomen in de collectiepresentatie The Way Beyond Art op de tweede verdieping

3. Presentatieruimte

Een plek die nog meer mogelijkheden biedt om te presenteren en te ontmoeten. De partners met wie we samenwerken kunnen eigen gasten (en bezoekers) ontvangen voor filmvertoningen, discussies, lezingen en presentaties. 

Mede mogelijk gemaakt door

Home