What Happened to Art? - Een keuze uit de collectie 1955 – 2000

tentoonstelling

What Happened to Art? Een keuze uit de collectie 1955 – 2000

20/05/2006 - 17/09/2006

Om het jubileum te vieren laat de tentoonstelling What happened to Art aan de hand van de eigen collectie van het museum ontwikkelingen en veranderingen in de kunst zien die in de periode vanaf 1955 tot 2000 plaatsvonden. Schilderijen, objecten en installaties vullen de tien zalen van de Oudbouw waar het in 1936 allemaal is begonnen.

Naast belangrijke hoogtepunten zijn ook minder bekende werken te zien die de diepte en diversiteit van de collectie tonen. In chronologische volgorde volgen de ontwikkelingen elkaar op.

Kleurrijke, expressieve werken van Cobra-kunstenaars als Appel, Jorn en Corneille worden gevolgd door werken van Fontana, Manzoni, Uecker, Piene en Schoonhoven. Hun sobere witte werken zijn opgebouwd uit structuren, spelen met licht en schaduw. De objecten van Judd en Andre weten met hun minimale vormen de ruimte te domineren, terwijl de schilderijen van Immendorff, Penck en Polke zich concentreren op de (on)mogelijkheden van de schilderkunst. Elke zaal benadrukt een andere tijdsperiode, een nieuw aspect van de kunst of het werk van individuele kunstenaars als Beuys, Daniëls of Gordon. Tegenstellingen en contrasten worden zichtbaar gemaakt en verscherpen onze huidige visie op de kunst van de afgelopen vijftig jaar.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage