WHY AM I HERE? - Symposium

evenement

WHY AM I HERE? Symposium

15/09/2018
11:00 - 18:00

Op deze dag presenteren we de resultaten van het onderzoeksprogramma en de residentieserie WHY AM I HERE? die erop gericht is de transgemeenschap in het museum te betrekken. Het concept is gemaakt en samengesteld door Julius Thissen en Alice Venir en heeft betrekking op de kunstenaars Mavi Veloso, Olave Basabose en Geo Wyeth.

WHY AM I HERE? wil deze drie getalenteerde kunstenaars betrekken bij het kritisch en creatief ingrijpen in het museum en de collectie, om te onderzoeken wat diversiteit en inclusiviteit kunnen en zouden moeten betekenen. Dit project richt zich op vragen als: Hoe zet je een interesse in diversiteit om in iets dat werkt vóór diversiteit? Hoe kan er gezorgd worden dat er niet alleen gepraat wordt óver trans individuen in het museum maar dat hun eigen stem ook waarde krijgt en hiernaar geluisterd wordt? Hoe betrekken we deze gemeenschappen in een institutionele context zonder onze kritische blik te verliezen?

WHY AM I HERE? wordt mogelijk gemaakt door de steun van Stichting Vriendinnen & Vrienden van Schorer.

De kunstenaars

Mavi Veloso (Pacaembu, São Paulo, 1985) is een Braziliaanse transdisciplinaire, visuele en performancekunstenaar, danser, actrice, zanger en songwriter, grafisch ontwerper en webdesigner die momenteel in Amsterdam woont. Als transgender en migrant van Zuid-Amerika naar Europa, belichaamt en eigent Mavi in ​​haar producties transformatieprocessen, conflicten en culturele aanpassingsprocedures, evenals mode, queer-, trans- en drag queen- elementen om gender, identiteit, seksualiteit, plaatsing en verplaatsing te bespreken.
Klik hier voor meer informatie.

Geo Wyeth werkt met muziek, performance, installatie en video. Gepresenteerd in New Museum, Stedelijk Museum Amsterdam, TENT (Rotterdam), Showroom MAMA (Rotterdam), MoMA PS1 (Greater New York 2016), LA MoCA, New York Live Arts, The Studio Museum in Harlem, Boston ICA, Kate Werble Gallery, La MaMa Theatre, Human Resources, The Pyramid Club en Joe's Pub. Hen waren in residentie aan de Rijksakademie van beeldende kunsten voor de jaren 2015-2016 in Amsterdam. Geo is momenteel gevestigd tussen Amsterdam en Rotterdam, is geboren in 1984 in New York City en opgegroeid in New Jersey.
Klik hier voor meer informatie.

Olave Basabose (1984, Bujumbura, Burundi) is een kunstenaar die in verschillende media werkt en momenteel in Den Haag woont en werkt. Door tekenprocessen, betekenisgeving en communicatie te bestuderen, maakt Basabose werk dat zich bezighoudt met het documenteren van gebeurtenissen en de vraag hoe deze kunnen worden gepresenteerd. Het werk probeert dit uit te drukken met behulp van natuurkunde en technologie, maar niet door een verhaal te vertellen of een metafoor te creëren.
Klik hier voor meer informatie.

Het programma

Het programma is gratis en is inclusief lunch en drankjes. Registratie is echter noodzakelijk via bovenstaande reserveringsoptie. Dit programma is voorlopig en kan onderhevig zijn aan wijzigingen.

11:00: Welkomstkoffie, introductie
11:30 - 13:00 uur: Rondetafelgesprek met curatoren en artiesten. Wat betekent het om de transgemeenschap in het museum op te nemen? Welke kritische punten en obstakels creëert dit verlangen naar inclusie en komt het tegen?
13:00 - 13:45: Discussie en vragen vanuit het publiek
13:45 - 14:30: Vegetarische lunch met veganistische opties
14:30 - 16:30: Optredens en presentatie van het werk van de kunstenaars; Olave Basabose, Mavi Veloso en Geo Wyeth
16:30 - 18:00: Drankjes

Let op: de voertaal van dit evenement is Engels. 

Fotograferen en filmen tijdens evenementen

Tijdens evenementen wordt er gefotografeerd en soms gefilmd. Geef het bij het personeel aan als u niet op foto of film vastgelegd wil worden.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage