Young Art Night #10 - TOP TIEN

evenement

Young Art Night #10 TOP TIEN

23/09/2017
21:00

Op zaterdagavond 23 september openen vanaf 21.00 uur de deuren van het Van Abbemuseum voor de Young Art Night. Zoals bij een jubileumeditie hoort – het is de 10e Young Art Night alweer – hebben we een geweldig programma samengesteld rondom het thema ‘Top 10’.

1. Karel 1 Museumcafé wordt die avond overgenomen door de DJ’s van HET WILD. AfrikaBoomNada, Beumer en DJ Traumatize zorgen voor een geweldige dansbare sfeer.

2. Meer muziek klinkt in het museum. WIZET,  Drie langharige mannen geboren in het verkeerde tijdperk,  zijn klaar om je mee te nemen op een muzikale reis naar een tijd waar ze echt thuishoren: de jaren 60. Sluit je ogen en ga mee naar Woodstock.  

3. En nóg meer muziek in het museum van singer-songwriter Iris Penning & Jorick Bronius. Een uniek recept van poëzie, gitaar, percussie, zang en een beetje elektronische muziek. 

4. Jonge makers Hannah van Luttervelt, Martin Laforet, Keke van de Ven, Kris Vleugels en La Jetée (Giuditta Vendrame & Paolo Patelli) tonen hun werk in de Studio van het museum.

5. Karlijn de Groot en Lars Leeuw verzorgen een – in hun eigen woorden – ‘epische-dans-bewegings-performance’.

6. Kunstenaarscollectief Eldorado 3000 wakkert je innerlijke ultieme kapitalistische droom aan met hun installatie / performance Break the Bank.

7. Een performance van Jeff Glitches & JNKill. Een eclectische clash van analoge en digitale performance kunst. Surrealistische expressionistische kunst wordt ter plekke aangevuld met experimentele interactieve visuals. Terwijl ze gemaakt worden komen JNKill’s schilderijen tot leven via projecties. 

8. Jonge ontwerpers Robin Berkelmans en Rutger Kamerbeek hebben in samenwerking met Beerze bier een etiket voor Beerze Bold 10.5 ontworpen. Exclusief verkrijgbaar tijdens de Young Art Night, openen zij de jacht op ‘de Eindhovense man’.

9. De TUIG Tattoo Shop. Bij TUIG (Tijdelijke Uitspattingen, Inkt en Gezelligheid) kun je een super coole tijdelijke museum proof tattoo laten zetten!

10. Job de Wit - Fullscreen. Videoclips floreren op het web sinds de opkomst van YouTube. Het medium heeft zich ontwikkeld tot een enorm veelzijdige en voor elk budget toegankelijke discipline tussen kunst en commercie. Sinds 2014 selecteert en presenteert Job de Wit in de Balie Cinema in Amsterdam (en op diverse festivals) regelmatig het muziekvideoprogramma Fullscreen, waarin hij de meest bijzondere nieuwe producties op het grote scherm vertoont.

En natuurlijk is er nog meer, veel meer. Kom naar het museum en laat je verrassen door de nieuwe collectiepresentaties The Making of Modern Art en The Way Beyond Art. Een laatste kans om de geweldige solotentoonstelling van Qiu Zhijie te zien. En geniet van rondleidingen, workshops en de geweldige vibe van de avond.


Tickets:

One Night Stand (€8)  
Everlasting Love ♥  (€17,50) - Met een Young Art Crowd (YAC) jaarlidmaatschap krijg je niet alleen toegang tot deze Young Art Night maar heb je een jaar lang gratis toegang tot het museum en de activiteiten van de YAC.
YAC-members (€ gratis).


Young Art Night #10 is onderdeel van :

Mede mogelijk gemaakt door

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage