Young Art Night 6

Young Art Night 2015.1
Young Art Night. Foto: Bram Saeys
Young Art Night September 2014, Foto Bram Saeys
Young Art Night September 2014, Foto Bram Saeys
Young Art Night September 2014, Foto Bram Saeys
Young Art Night September 2014, Foto Bram Saeys
Young Art Night September 2014, Foto Bram Saeys
Young Art Night Maart 2014, Foto Bram Saeys
Young Art Night Maart 2014, Foto Bram Saeys
Young Art Night September 2014, Foto Bram Saeys
Young Art Night Maart 2014, Foto Bram Saeys
Young Art Night September 2014, Foto Bram Saeys
evenement

Young Art Night 6

11/04/2015
21:00 - 02:00

avond voor jonge kunstenaars & muziekliefhebbers.

Het startschot is gegeven: op zaterdag 11 april vindt de zesde editie van de Young Art Night plaats. Ook dit keer opent het Van Abbemuseum haar deuren voor jonge kunstenaars, designers, muzikanten, muziekliefhebbers en levensgenieters. De tentoonstelling van Ahmet Ö?üt, , geeft meer dan voldoende aanleiding voor een bijzonder programma met een hoog tempo.

Pure euforie: DJ Keezus Christus opent de avond met hemelse disco tunes en ouderwetse classics. Zijn muziek is altijd swingend, altijd dansbaar - Keezus Christus zal ieders leven verlichten. Eb & Vloed nemen het over. Twee Bredase gasten met een liefde voor het zwarte goud: Vinyl!  Deze puristen staan achter de decks met een enorme lading gezonde party drang en energie.

Als je van new wave en hedendaagse post-rock houdt dan ook van capcap... cap. Ondersteund door donkere synthesizers, stuwende drums en repetitieve gitaren wordt je in uitgesponnen composities meegenomen op een audiovisuele trip. capcap... cap biedt een totaalervaring voor liefhebbers van de donkere zijde van de popmuziek.

In de Studio houden we het niet meer netjes maar wordt het Wild. Het Wild maakt gare pop met ingrediënten uit de hiphop, surf, blues en rock ‘n roll. Het Wild is raak, met hagel geschoten. Muzikale verhalen om in te gedijen.

Kirsten Swensen zorgt naast haar geweldige 3D beelden ook voor spetterende visuals in het Museumcafé Karel 1.

De makers van het boek Pen in the Park komen naar het museum om een lezing en workshop te geven. Pen in the Park is een uniek revolutionair boek en vertelt het verhaal over de pinguïn Pen gedurende de Gezi Park protesten in Istanbul. Creëer collages met en over de revolutionaire pinguïn Pen en maak kans om dit schitterende kinderboek te winnen. Bloemenwoud tovert het leslokaal om tot een tuin, waar we ook zonder zon het ultieme lentegevoel krijgen. Meneer de Boer zorgt voor de nodige zoetigheid.

Ook liefhebbers van film komen niets tekort bij de Young Art Night. Speciaal voor jullie hebben we een korte filmmarathon georganiseerd waarin we films tonen van jong lokaal talent. 

Geurograaf Carlijn Stevens ontwikkelde speciaal voor de Young Art Night een geurcompositie geïnspireerd op kunstwerken uit onze collectie. Dit vormde de inspiratiebron voor de improvisatie performance van drummer Johan Reijnders en danseres Sarah Bostoen. Ga mee op reis en ervaar de geuren, klanken en bewegingen. Lilia Scheerder verzorgt een onverwachte performance op zaal in het museum.

Lisa Vlamings geeft je, middels 3D prints, inzicht in haar gedachten en ook de Sloveense kunstenaar  Aljaz Celarc past 3D prints toe in zijn werk. Hij laat ons echter nadenken over de vergankelijkheid van de natuur. Paul Stümpel steekt een klassiek sprookje in een nieuw jasje met zijn werk ‘Once Upon Many Times’. Aan alle singles die dat ook willen blijven, Nicoleta Moise toont met haar videowerk: How Not To Get Married.

Zeli Bauwens laat zien dat een bezem en een emmer ook iets heel anders kunnen zijn. Davy de Lepper confronteert ons in zijn fotoreeks met vragen als wat is identiteit en wat maakt ons tot wie we zijn? Tot slot laat Moreno Dominikus Schweikle het feest letterlijk knallen met een levensgrote piñata.

Tijdens deze Young Art Night worden alle zintuigen geprikkeld. De avond is namelijk All Inclusive: doven en slechthorenden, en blinden en slechtzienden zijn meer dan welkom.  Speciaal voor hen en andere bezoekers vinden er gedurende de avond rondleidingen plaats waarbij sommige kunstwerken kunnen worden aangeraakt en alle zintuigen op scherp worden gezet. Daarnaast is er bij de verschillende activiteiten een gebarentolk aanwezig en wordt het muziekprogramma begeleid door een muziektolk. Dit in het kader van het Special Guests programma mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij

Tickets
Er zijn twee opties:

One Night Stand
Tickets zijn in de voorverkoop (tot 30 maart): €6,-. Daarna €8,-.

Everlasting Love
Lidmaatschap van de Young Art Crowd: €17,50;
- Gratis toegang tot YAN 2015 & 2x in 2016
- Korting op entree MuHKa
- Je wordt op de hoogte gehouden van de activiteiten van het museum
- Uitnodigingen voor alle grote openingen, lezingen en evenementen in het museum
- Korting op de eigen publicaties van het museum
- Korting op films en theater vertoningen in Natlab
- Verrassing van You Are Here concept store

Klik hier om tickets of een lidmaatschap te bestellen.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage