Programma

donderdag avond open

Zangmanifestatie

Het Van Abbe koor nodigt uit...
26/01/2017
19:00 - 20:30
Donderdag Avond Open
Op donderdagavond 26 januari vindt in 'de toren' van de nieuwbouw weer de Zangmanifestatie plaats. De toren is een deel van het museum waar nu de tentoonstelling Van wie is de straat? te zien is.

Het Van Abbekoor heeft deze keer weer 2 groepen te gast: Het Eindhovens Kamerkoor en muzikant Nawras Altaky & friends. Onder leiding van dirigent Rienk Bakker brengen 20 ervaren amateur zangers en zangeressen hun repertoire. Het Eindhovens Kamerkoor bestaat sinds 1951 en vierde op 20 november 2016 met en mooi Sint Cecilia-concert in de Catharinakerk het 65-jarig jubileum. Het koor brengt uitvoeringen rond een bepaald thema of componist. Dit levert gevarieerde concerten op van Renaissance tot hedendaags, van onbekend tot overbekend, a capella of met instrumentale begeleiding en solisten.

De jonge Syriër Nawras Altaky kwam begin 2016 naar Nederland. In de zomer van 2016 zong hij in het ArAbisch in de voorstelling 'Ik houd van Holland' op de Parade. Met zijn warme stem en virtuoze Ud spel betovert hij het museum!


Praktisch:

Start om 19.00 uur
Je hebt een regulier entreeticket voor het museum nodig om het concert bij te wonen. Op donderdagavond gelden de normale entreeprijzen. Op vertoon van een Eindhoven stadspas krijg je 50% korting, en studenten hebben vanaf 17.00 uur gratis toegang (op vertoon studentenkaart). 

Mede mogelijk gemaakt door

Homepage