vriendenvereniging

Doelgerichte Vriendschap

Op initiatief van een groep kunstliefhebbers is de Vereniging Vrienden Van Abbemuseum in 1994 opgericht. Het doel van de vereniging is de bekendheid van het museum te vergroten en het publiek actief bij het museum te betrekken. De vereniging wil de hedendaagse kunst dichter bij de mens brengen en de drempel van het Van Abbemuseum verlagen. Betrokkenheid vanuit alle hoeken en lagen is immers belangrijk om de kunst van het Van Abbemuseum de plaats te gunnen die zij verdient. Dit is de inzet van alle Vrienden Van Abbemuseum.

Onze activiteiten hebben drie lijnen: Het klassieke Vriendenprogramma (Salons, rondleidingen, reizen), de Young Art Crowd (voor Vrienden tussen de 19 en 29 jaar) en het expat-programma (aanbod in het Engels).

Het lidmaatschap kost €41,50 per jaar, een duopas kost €60 per jaar. Jonger dan 30 jaar: €17,50 per jaar. Aanmelden als Vriend kan hier.

Geven, maar zeker ook krijgen

De band tussen het Van Abbemuseum en de Vrienden Van Abbemuseum biedt voor beide partijen voordelen. De leden kunnen voor een aantrekkelijk bedrag genieten van de activiteiten van de vereniging. Terwijl het museum kan rekenen op de steun en belangstelling van een vaste achterban. Leden van Vrienden Van Abbemuseum genieten van vele voordelen.

Als vriend:

  • gratis toegang tot het museum
  • worden er geregeld lezingen, rondleidingen en bezoeken aan andere musea georganiseerd waaraan je kunt deelnemen
  • word je geïnformeerd over de activiteiten van de vereniging en het Van Abbemuseum
  • ontvang je uitnodigingen voor alle belangrijke openingen, lezingen en bijzondere gebeurtenissen 
  • ontvangt je vier maal per jaar het kunst magazine KwArts van de Vereniging Vrienden Van Abbemuseum
  • korting van 10% op eigen publicaties van het museum.

Ook donateurs zijn echte vrienden

Particulieren of bedrijven die de vereniging extra willen ondersteunen, kunnen donateur worden. De donatie bedraagt € 250,- per jaar en donateurs ontvangen twee vriendenpassen waarmee zij gratis toegang hebben tot het Van Abbemuseum. 
Donateurs kunnen uiteraard rekenen op dezelfde voordelen en privileges als leden van de vereniging. Verder ontvangen donateurs jaarlijks een speciaal geschenk. Meer informatie hierover kunt u krijgen bij het Bureau van de Vrienden Van Abbemuseum.

U kunt zich via dit formulier aanmelden als donateur.

Vrienden voor nu, Vrienden voor later

De Vereniging Vrienden Van Abbemuseum kent een divers activiteitenprogramma. Vele 'Vrienden' steunen reeds de vereniging. Samen hebben ze een hechte basis gelegd voor de groeiende belangstelling voor het Van Abbemuseum. De vereniging is altijd op zoek naar nog meer 'Vrienden' die ook toekomst zien in de kunst.

De vereniging stimuleert haar leden niet alleen intensiever gebruik te maken van de mogelijkheden die het museum biedt, de vereniging vervult ook een klankbordfunctie tussen het Van Abbemuseum en de Vrienden. Zo kunnen beide partijen optimaal profiteren van de hechte onderlinge band.

Contact

Bureau Vereniging Vrienden Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
Postbus 6188, 5600 AZ Eindhoven
T: (0)40 238 10 32
F: (0)40 246 06 80
E: info[at]vriendenvanabbe.nl

Bureau geopend
Maandag 9.30-15.00 uur (m.u.v. schoolvakanties).
Op andere dagen kunt u een boodschap inspreken op het antwoordapparaat.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage