Vriendenvereniging

Fan van het museum? Word lid van onze Vriendenvereniging!

Foto: Tom Doms

Liefde voor het museum

Fan van het Van Abbemuseum? Word lid van de Vereniging Vrienden Van Abbemuseum voor een vast bedrag per jaar. Hiermee steun je het museum en kun je deelnemen aan allerlei activiteiten die de vereniging organiseert. Je profiteert bovendien van andere Vriendenvoordelen! Als vriend:

  • heb je gratis toegang tot het museum;
  • ben je uitgenodigd voor diverse activiteiten;
  • ben je welkom bij openingen en lezingen;
  • ontvang je 4 keer per jaar het kwartaalblad KwArts;
  • ontvang je maandelijks de nieuwsbrief;
  • ontvang je 10% korting op eigen publicaties van het museum.

Vriend worden? Vul dan het aanmeldformulier in.

Vriendensalon

Iedere tweede zaterdag van de maand is er in het museum de Vriendensalon. Een sociale middag met gelijkgestemden. Met interessante sprekers en volop kans om te netwerken. Introducés zijn daarbij van harte welkom.

Rondleidingen

Meer te weten komen over de kunstwerken in de tentoonstellingen? De curatoren van het Van Abbemuseum geven gratis rondleidingen aan de Vrienden. 

Excursies

Regelmatig gaan de Vrienden op pad. Samen bezoek je andere musea en diverse presentaties over moderne beeldende kunst. Daarbij horen ook trips naar het buitenland. Denk aan de Biënnale in Venetië of documenta in Kassel.

Praktische info

Lidmaatschap kost jaarlijks € 41,50. Er zijn ook duolidmaatschappen: je betaalt dan € 60 per jaar voor twee personen. En Vrienden jonger dan 30 jaar betalen slechts € 17,50. Word je halverwege het jaar Vriend? Dan betaal je een bedrag voor de resterende helft van het jaar.

Wil je als bedrijf of als particulier de vereniging extra ondersteunen? Word donateur voor € 250 per jaar. Je wordt dan automatisch Vriend en ontvangt twee Vriendenpassen voor gratis toegang tot het Van Abbemuseum. Daarnaast krijg je ieder jaar een speciaal geschenk. 

De Vereniging Vrienden Van Abbemuseum is een algemeen nut beogende instelling, oftewel een vereniging met een ANBI-status. Dat betekent dat giften aan de vereniging fiscaal aftrekbaar zijn.

De Vriendenvereniging draagt met jouw steun bij aan het Bibliotheekfonds van het Van Abbemuseum, waarmee nieuwe aankopen van de bibliotheek gerealiseerd worden.

Contact

Meer weten? Stuur een mail naar info@vriendenvanabbe.nl of bel naar 040 238 10 32.
Documenten en meer informatie is hier te vinden.

KwArts

KwArts is het kwartaalblad van de Vrienden Van Abbemuseum. Het laatste exemplaar kun je hier inkijken.

Ga naar KwArts archief

Bezig met laden

Archief