prikkelarm museumbezoek

EEN PRIKKELARM MUSEUMBEZOEK

Een museumbezoek kan enorm vermoeiend zijn door de vele indrukken die je in korte tijd te verwerken krijgt. Dit geldt zeker voor mensen die bijvoorbeeld door autisme, ziekte of beperking op een andere manier prikkels verwerken. Hierdoor hebben zij soms minder energie, waardoor een museumbezoek als slopend ervaren kan worden.

PROGRAMMA

Het Van Abbemuseum biedt als eerste museum in Nederland prikkelarme museumbezoeken aan. We zijn daarvoor in 2017 ook een samenwerking aangegaan met de Stichting Onbeperkt Genieten. Een prikkelarm museumbezoek komt tegemoet aan de specifieke wensen van deze diverse groep bezoekers. 

Prikkelarm museumbezoek, Van Abbemuseum 2016. Foto: Bram Saeys

BEZOEK OP AANVRAAG

Voor meer informatie of het boeken van een prikkelarm museumbezoek, neem contact op via reserveringen@vanabbemuseum.nl of 040- 238 10 42. 

Prikkelarm museumbezoek, Van Abbemuseum 2016. Foto: Bram SaeysPrikkelarm museumbezoek, Van Abbemuseum 2016. Foto: Bram Saeys

ONBEPERKT VAN ABBE

Het prikkelarme museumbezoek maakt deel uit van het Onbeperkt Van Abbe-programma, waarin de bezoeker centraal staat. Het Van Abbemuseum is toegankelijk voor iedereen die nieuwsgierig is: of je nu blind of slechtziend bent, doof of slechthorend. Zelfs als je aan je bed gekluisterd bent, komt het museum naar je toe. Onbeperkt Van Abbe bestaat uit activiteiten, rondleidingen en aanpassingen die de toegankelijkheid van het museum te verbeteren. Het wordt mede mogelijk gemaakt door deelnemers van de VriendenLoterij.

CONTACT

Voor meer informatie over het Onbeperkt Van Abbe programma, neem contact op met Vivian Heyms, Constituent organiser (vivian.heyms [at] vanabbemuseum.nl / +31 6 385 568 10) of Glenda Pattipeilohy, educatie- en publieksbemiddeling (glenda.pattipeilohy [at]vanabbemuseum.nl / +31 6 3855 4992). Voor vragen omtrent reserveringen neem je contact op met reserveringen@vanabbemuseum.nl of 040-238 10 42.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage