privacy & cookies

Van Abbemuseum Privacybeleid

Dit Privacybeleid beschrijft hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan. Het Van Abbemuseum hecht veel waarde aan uw privacy en wij zullen uw gegevens altijd in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming verwerken.

Doel verwerking persoonsgegevens

Van Abbemuseum gebruikt uw gegevens om communicatie, opdrachten, boekingen en bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zal Van Abbemuseum deze gegevens uitsluitend gebruiken met uw toestemming. Van Abbemuseum zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen/verstrekken. Van Abbemuseum verplicht zich om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren. 

Informatie over gegevensverwerking

Het Van Abbemuseum gebruikt uw persoonsgegevens afhankelijk van de diensten waarvan u gebruik maakt of producten die u afneemt  voor onder andere:
·       Communicatie over ons aanbod of expertise, zoals naam, adres, e-mailadres of telefoonnummer.
·       Voor offertes, opdrachten, boekingen en bestellingen heeft het Van Abbemuseum uw naam, e-mailadres, factuuradres, evt. afleveradres nodig, eventueel ook zakelijke gegevens zoals uw bankrekeningnummer BTW-nummer en KvK-nummer.
·       De inhoud van uw communicatie met ons, bijvoorbeeld wanneer u ons per mail, telefonisch of anderszins benadert.

Uitwisseling van gegevens

In de uitvoering van haar taken kan het met zich meebrengen dat het Van Abbemuseum gegevens, inclusief persoonsgegevens, deelt met andere organisaties. Dit gebeurt alleen als hiervoor een rechtmatige grondslag zoals in de Algemene Verordening Gegevensbescherming aanwezig is eventueel in combinatie met een samenwerkingsovereenkomst.

Beveiliging persoonsgegevens

Het Van Abbemuseum zorgt voor een passende beveiliging van de persoonsgegevens die zij onder zich heeft, in lijn met de daarvoor geldende wettelijke eisen en richtlijnen.

Bewaartermijn persoonsgegevens

Het Van Abbemuseum bewaart persoonsgegevens die zij verwerkt niet langer dan noodzakelijk is voor het doel van de gegevensverwerking dan wel op andere gronden vereist (zoals archivering of onderzoek).

Uw Privacyrechten

U heeft verschillende Privacyrechten, meer informatie hierover vindt u bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

U hebt onder andere het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Op u verzoek zullen wij u kosteloos informatie verstrekken betreffende de persoonsgegevens die wij over u verwerken. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken voor toekomstige verwerking door ons van uw persoonsgegevens. Het is niet toegestaan om gegevens van andere personen in te zien.

Bezwaar maken tegen verwerking persoonsgegevens

Tot slot heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthoudende autoriteit indien u van mening bent dat uw persoonsgegevens in strijd met deze Privacyverklaring worden verwerkt. Indien u een van uw rechten wilt uitoefenen, kunt u dit doen door contact op te nemen met de hieronder omschreven contactgegevens.

Contactgegevens

Mocht u vragen hebben over het Privacybeleid,  of de manier waarop wij uw persoonsgegevens verwerken, neem dan contact op met het museum via onderstaande contactgegevens.

Van Abbemuseum
Postbus 235
5600 AE Eindhoven
info@vanabbemuseum.nl

Dit Privacybeleid wordt van tijd tot tijd bijgewerkt. De inwerkingtreding van dit Privacybeleid is 25 mei 2018.

Cookie verklaring

Het Van Abbemuseum respecteert de privacy van alle gebruikers van haar website en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u het Van Abbemuseum verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.

Het Van Abbemuseum zorgt voor passende beveiliging van de persoonsgegevens die zij onder zich heeft, in lijn met de daarvoor geldende wettelijke eisen en richtlijnen.

Cookies

Het Van Abbemuseum maakt gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig tekstbestand dat met pagina’s op een website wordt meegestuurd. Dit bestand wordt door de browser op je pc, tablet of mobiele telefoon opgeslagen. Een website kan de informatie van het bestand bij een later bezoek weer herkennen. Sommige cookies zijn noodzakelijk, omdat de website het anders niet doet. Bijvoorbeeld voor het invullen van formulieren.

Wat voor cookies gebruikt vanabbemuseum.nl?

Strikt noodzakelijke cookies: deze cookies zijn nodig om de website goed te laten functioneren. Ze worden automatisch ingeschakeld als je onze site bezoekt. Deze cookies verzamelen geen informatie.

Statistiekcookies: deze cookies verzamelen gegevens over het algemene gebruik van onze website. Met deze informatie kunnen we de website beter afstemmen op de behoefte van bezoekers. Om onze digitale dienstverlening te verbeteren (zoals de vindbaarheid van onderwerpen). Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen, we kunnen niet zien wie (welke pc) onze website bezoekt. Voor de statistieken maken we gebruik van Google Analytics. Wij slaan daarbij geen IP adressen op.

Gebruik van sessie cookies

Met behulp van een sessie cookie kan het Van Abbemuseum zien welke onderdelen van de website u met dit bezoek hebt bekeken. Het Van Abbemuseum kan zijn dienst daardoor aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra u uw webbrowser afsluit.

Social media buttons

Op deze website zijn buttons opgenomen om webpagina's te kunnen promoten ("liken") of delen ("tweeten") op sociale netwerken als LinkedIn, Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van LinkedIn, Facebook, Instagram, Pinterest respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn. Het Van Abbemuseum heeft daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van LinkedIn, Facebook, Instagram, Pinterest respectievelijk van Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons) gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

Links

Op onze site zijn ook links naar andere websites te vinden. Deze sites kunnen op een andere manier met cookies omgaan. Dit kun je lezen op de betreffende website.

Home