bezoek

Collectie in wisseling

Belangrijk: in het voorjaar van 2017 gaat de collectie van het Van Abbemuseum in wisseling. Per verdieping maakt de tentoonstelling De collectie nu plaats voor een serie nieuwe collectietentoonstellingen. Tijdens de wisseling van een verdieping blijven de andere verdiepingen wel toegankelijk; er is dus ook in deze wisselperiode genoeg te zien in het museum. Bovendien zijn er ook in andere delen van het museum verschillende tentoonstellingen, zoals de grote solo van Qiu Zhijie in de oudbouw. Zie hier voor meer informatie.

Openingstijden

Het museum is open op   
dinsdag t/m zondag11.00 - 17.00
donderdag 11.00 - 21.00
De bibliotheek is open op
dinsdag t/m vrijdag11.00 - 17.00

Het museum is gesloten op maandag, maar is wel geopend op tweede paasdag, tweede pinksterdag en tweede kerstdag. Het museum is gesloten op 1 januari (Nieuwjaarsdag), 27 april (Koningsdag) en 25 december (eerste kerstdag).

De bibliotheek is gesloten op 1 januari (Nieuwjaarsdag), 27 april (Koningsdag), Hemelvaartsdag en de opvolgende vrijdag, de maand augustus en 25 en 26 december (eerste en tweede kerstdag).

Toegang

Volwassenen€ 12,- p.p.
Kinderen t/m 12 jaargratis
CJP-houders & studenten€ 6,- p.p.
Stadspashouders Gemeente Eindhoven€ 6,- p.p.
Groepen vanaf 10 personen€ 9,- p.p.
Voordeel met je Biebpas€ 9,- p.p.
Museumkaart, Vereniging Rembrandt, BankGiro Loterij VIP kaart gratis
Leden CIMAM/ICOMgratis
Vrienden van het Van Abbemuseumgratis
Familiepas (2 volw. en max. 3 kinderen tot 18 jaar)€ 24,-

De toegang tot de bibliotheek, de museumshop en het Karel 1 museumcafé is gratis.

Het gehele museum is op dinsdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur gratis toegankelijk.

Op donderdagavond is het museum vanaf 17:00 uur gratis toegankelijk voor scholieren, studenten, CJP-houders en CKE-houders.

Online tickets

Bestel een museumkaart

Let op: werkzaamheden 2017

In Eindhoven wordt momenteel flink aan de weg gewerkt. Overlast voor omgeving en weggebruikers is daarbij niet helemaal te voorkomen. Uiteraard probeer men de overlast wel zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken.

Download hier een overzicht van de route (auto) naar het Van Abbemuseum.

Wij geven je het advies het navigatiesysteem uit te zetten en goed op de borden te letten. Volg omleiding 2 om bij het Van Abbemuseum te komen. Veranderingen aan wegen worden steeds doorgegeven aan de aanbieders van navigatie of kaartleveranciers. Echter, in de meeste gevallen duurt het even voordat de informatie in de systemen is aangepast. Bovendien moeten automobilisten zelf voor een update zorgen.

Op dit moment zijn alleen de invalideparkeerplaatsen aan de Stratumsedijk bereikbaar.

Toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers

Het Van Abbemuseum is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er bevinden zich twee parkeerplaatsen voor mindervaliden naast de hoofdingang en twee bij de achteringang, aan de Stratumsedijk 2. 
Voor assistentie, bel: +31 (0)40 238 10 20.

Toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden

Blinde en slechtziende bezoekers en hun geleidehonden zijn van harte welkom in het museum. Begeleiders mogen gratis mee naar binnen. Iedere tweede zondag van de maand is er een gratis Special Guests rondleiding waarbij sommige kunstwerken kunnen worden aangeraakt en alle zintuigen worden geprikkeld.

Toegankelijkheid voor doven en slechthorenden

Iedere eerste zondag van de maand is er een gratis Special Guests rondleiding in gebarentaal.

Home