museumshop en webshop

Museumshop

De museumshop van het Van Abbemuseum biedt een uitgelezen collectie aan kunstboeken, tijdschriften, kunstenaarsuitgaven en ansichtkaarten.

Je vindt hier de eigen publicaties van het museum, internationale uitgaven die betrekking hebben op de collectie en tentoonstellingen en talloze andere publicaties die gerelateerd zijn aan moderne en hedendaagse beeldende kunst en visuele media. Er zijn ook verschillende designartikelen van met name Nederlandse ontwerpers te koop. Een aantal van hen heeft gestudeerd aan de Design Academy Eindhoven of heeft een atelier in de regio. Het aanbod wisselt voortdurend. De museumshop heeft maandelijks speciale aanbiedingen van designproducten.

Lis zoekt een nestje

In Lis zoekt een nestje komen de vormen uit het werk van El Lissitzky tot leven. Hoofdpersoon is het vogeltje Lis. Zij is opgebouwd uit figuurtjes en vormen uit het werk van de kunstenaar. Lis houdt van avontuur en op een dag besluit ze dat ze een nestje gaat maken. Ook de onderdelen van het nestje dat ze bouwt zijn geometrische vormen.

Geometrische vormen spelen in het werk van de Russische kunstenaar El Lissitzky (1890-1941) een belangrijke rol. De vormen die El Lissitzky in zijn werken afbeeldt, lijken door de oneindige ruimte te zweven.

Dit prentenboek is bedoeld voor de allerkleinsten van 2 tot 5 jaar. 

Boekinformatie
Lis zoekt een nestje 
Van Abbe kinderboekenreeks
Deesje Laméris
Van Abbemuseum / Lecturis 2013
36 pagina's, geïllustreerd, hardcover
ISBN: 9789490757106
Bestel in de webshop

 

 

De museumwinkel is gratis toegankelijk. Ook zonder een bezoek aan de tentoonstellingen kun je hier op zoek naar een bijzonder boek of origineel cadeau. De museumwinkel heeft dezelfde openingstijden als het museum en is direct bereikbaar op: 

E: museumwinkel@vanabbemuseum.nl
T: +31 (0)40 238 10 47 

Webshop

In de webshop kun je een kijkje nemen in het assortiment van de museumshop van het Van Abbemuseum. Bestel 24/7 onze publicaties, mooie cadeau's en designartikelen en ontvang ze per post bij je thuis.

Homepage