route

Let op: werkzaamheden 2017

In Eindhoven wordt momenteel flink aan de weg gewerkt. Overlast voor omgeving en weggebruikers is daarbij niet helemaal te voorkomen. Uiteraard probeert men de overlast wel zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken. 

Met de auto:

Download hier een overzicht van de route (auto) naar het Van Abbemuseum. 
Wij geven je het advies het navigatiesysteem uit te zetten en goed op de borden te letten. Volg omleiding 2 om bij het Van Abbemuseum te komen. 

Op dit moment zijn alleen de invalideparkeerplaatsen aan de Stratumsedijk bereikbaar.

Te voet: 

Op dit moment is de ingang aan de achterzijde van het museum, tevens van het Museumcafé, het beste te bereiken voor voetgangers. Het adres hiervan is Stratumsedijk 2.
U kunt binnen via het roze huisje, vervolgens door het museumcafé en langs de museumshop, doorlopen naar de kassa van het museum.

Van Abbemuseum

Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
t: +31 (0)40 238 1000 
f: +31 (0)40 246 06 80 
e: info@vanabbemuseum.nl

Auto

Eindhoven is goed bereikbaar via de A2, de A50 en de A67. Ongeacht vanuit welke richting je komt, rij in de richting van het centrum. Volg de borden naar één van de parkeergarages in het centrum, die allemaal op 5 minuten loopafstand van het Van Abbemuseum liggen: Parkeergarage Stadskantoor/Van Abbemuseum (alleen in het weekend), Parkeergarage Stadhuisplein of de Heuvelgalerie. Dit zijn de beste plaatsen om te parkeren.

Informatie over alle openbare parkeerplaatsen in Eindhoven, de parkeertarieven en de openingstijden is te vinden op de website van de gemeente Eindhoven.  

Trein

De NS verzorgt dagelijks elk half uur vanaf Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Venlo, Heerlen en Maastricht rechtstreekse intercity-verbindingen met Eindhoven. Kijk voor de treintijden op www.ns.nl

Stadsvervoer: bus, (trein)taxi

Het busstation ligt aan de noordkant van het NS station van Eindhoven. Bus 7 (richting Aalst Ekenrooi) en 17 (richting Genneper Parken) rijden vanaf het station in 10 minuten rechtstreeks naar het Van Abbemuseum. Stap uit bij de halte "Stadhuisplein". Aan de zuidkant van het NS station staan taxi's. 

Plan je route

Fiets

Het Van Abbemuseum is verbonden met het fietsknooppuntennetwerk; fietsknooppunt 89. 

Te voet

Vanaf NS station Eindhoven loop je in 10-15 minuten door het autovrije stadscentrum naar het Van Abbemuseum. 

Klik hier om de looproute vanaf het treinstation te bekijken op Google Maps. 

Home