toegankelijkheid

Toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers

Het Van Abbemuseum is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er bevinden zich twee invalidenparkeerplaatsen naast de hoofdingang en twee bij de achteringang, aan de Stratumsedijk 2. 
Voor assistentie, bel: +31 (0)40 238 10 20.

Toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden

Blinde en slechtziende bezoekers en hun geleidehonden zijn van harte welkom in het museum. Begeleiders mogen gratis mee naar binnen. Iedere tweede zondag van de maand is er een gratis Special Guests rondleiding waarbij sommige kunstwerken kunnen worden aangeraakt en alle zintuigen worden geprikkeld.

Toegankelijkheid voor doven en slechthorenden

De Luisterroute met verhalen van het museum is ook beschikbaar in gebarentaal. Iedere eerste zondag van de maand is er een gratis Special Guestrondleiding in gebarentaal.

Routebeschrijving openbaar vervoer naar Van Abbemuseum

Pak vanuit Centraal Station Eindhoven bus 7 of 17 en stap uit bij bushalte Stadhuisplein. Steek hier het fietspad over en loop met de richting van de bus mee naar links. Passeer de brug tot je na 190 meter uitkomt bij een kruispunt met stoplichten. Ga hier linksaf. Om bij het stoplicht te geraken moet je weer het fietspad oversteken. Steek aan de overkant weer een fietspad over en loop de stoep op. Recht voor je bevindt zich een laag muurtje. Volg dit muurtje een paar meters met de bocht mee naar rechts tot er een brede inkeping is met twee paaltjes in het midden. Loop dit pad enkele meters op en ga rechtsaf. Loop de trap met 10 treden op. Loop nog een paar stappen rechtdoor en je staat voor de hoofdingang van het museum.
Let op: de stoplichten voor het Van Abbemuseum hebben geen rateltikkers.

Routebeschrijving naar de bushalte

Loop de ingang weer uit en neem de trap naar beneden. Ga rechtsaf en volg het pad richting de doorgaande weg. Aan het einde van het pad staat in het midden een laag paaltje. Ga nu rechtsaf en volg de weg over de brug heen. Aan je linkerzijde heb je weer een fietspad. Na ongeveer 120 meter staat er aan je rechterzijde een klein gebouwtje voor de ondergrondse garage. Loop nog enkele meters rechtdoor tot je bij de ribbeltegels uitkomt. Steek hier links het fietspad over. Aan je rechterzijde bevindt zich nu de bushalte. Pas op dat je niet tegen de informatiepaal aanloopt die zich meteen bij oversteken aan je rechterzijde bevindt.

Home