meerstemmige collectie

Kijk als luisteraar mee over de schouders van verschillende Eindhovenaren. Zij hebben kunstwerken uit de collectie van het van Abbemuseum verrijkt met hun observaties - van buurman, zaalwacht of promotor van het museum tot expat. 
Tijdens een museumbezoek hebben deze mensen in kleine groepen een aantal kunstwerken uit de collectie op hun gemak bekeken. De spontane reacties, overwegingen en levendige uitwisseling zijn opgenomen en gemonteerd in korte audio-items door het duo Adelijn van Huis en Heleen Hummelen van Kunstkijken / Hummel&deBoer.

De observaties zijn meerstemmig; verschillende mensen spreken over hetzelfde kunstwerk. In audio naast elkaar geplaatst ontstaat er een samengestelde visie. Je eigen blik verrijkt zich met overwegingen, observaties, associaties en vragen van anderen. De Meerstemmige Collectie is een vorm van peer-inspiration: een uitnodiging om zelf op je eigen manier naar de kunst te kijken!

Schrijfster en kunstenares Miek Zwamborn schreef een stuk naar aanleiding van de Meerstemmige Collectie, dat hier te lezen is. 

Klik hier voor een volledige lijst van werken die besproken worden.

De Meerstemmige Collectie is mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de BankGiro loterij en de Vrienden van het Van Abbemuseum.

Deelnemers en makers

Deelnemers:
Bekende Eindhovenaren: wethouder, journalist, city marketeer
Special guests: slechtziende, slechthorende, mindervalide
Jongeren: scholieren uit Eindhoven 
Buren: mensen die wonen en werken in de buurt van het van Abbe
Promotoren van het Van Abbe: advocaten en fotograaf
Medewerkers van het Van Abbe: tuinman, hoofd technische dienst, zaalwacht
Vrienden van het Van Abbe: jong en ouder
Expats: uit verschillende Eindhovense netwerken

Makers: 
Adelijn van Huis, KUNSTKIJKEN
www.kunstkijken.org

Heleen Hummelen, Hummel&deBoer
www.hummelendeboer.nl

i.s.m. het Van Abbemuseum in het kader van 'Collectie en Context', 2015
Copyright ligt bij de makers. Publiceren onder licensie Creative Commons

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage