aanbod voortgezet onderwijs

St(Art)

Voor het eerst op bezoek in het Van Abbemuseum? Of kom je (met een klas) langs en heb je geen rondleiding geboekt? Geen probleem! Dagelijks staat er van 12.00-16.00 uur een rondleider klaar om onze bezoekers te woord te staan. Als je ons laat weten wanneer je (met je klas) komt dan zorgen we ervoor dat hij of zij voor je klaar staat om kort iets uit te leggen over het Van Abbemuseum.

Examenrondleidingen

Voorbereiden op het centraal schriftelijk examen (CSE) tekenen, handvaardigheid en textiele vormgeving doe je in het Van Abbemuseum. De thema's De Stad (voor vmbo), Zo verleidelijk! (havo) en Voorbeeldig (vwo) zitten volop in de Van Abbe collectie. Er zijn speciale tours en opdrachten gemaakt voor groepen van maximaal 20 personen per rondleider. In een uur of 1,5 uur oefen je in de praktijk met de examenstof.

Klik op VWOHAVO of VMBO voor meer info per thema en contactgegevens 

Workshops en activiteiten

Op zoek naar een meer actief bezoek aan het museum en een bijzondere kijk op kunst? Dan is ons workshop en activiteiten aanbod iets voor jou. Ook is een museumles op maat mogelijk. Klik op VWO, HAVO of VMBO voor meer mogelijkheden!

Robot Love rondleidingen

In de tentoonstelling Robot Love verbeelden kunstenaars de relatie tussen mens en robot. Hiermee snijden ze een maatschappelijk debat aan rondom robots in onze samenleving. Hoe gaat deze samenleving er uit zien? Hoe gaan we in de toekomst met elkaar om? Ook in het Van Abbemuseum laten kunstenaars hun licht schijnen op de wereld waar we in leven. Kunst biedt je de mogelijkheid je vizier open te houden voor nieuwe inzichten, en zo een nieuwe wereld te verbeelden die er nog niet is. In de rondleiding bekijken we samen een aantal kunstwerken en bespreken we onze ideeën over de toekomst.

De tentoonstelling duurt van 15 september tot 2 december. Het is mogelijk de rondleiding voor 1 uur (7,50 per persoon) of 1,5 uur (10 euro per persoon) te boeken. Stuur hiervoor een mail naar de afdeling educatie.

Op de website van Robot Love vind je meer informatie over de tentoonstelling.

Kijkwijzer

Kunst uit het vuistje presenteert de Kijkwijzer: een interactieve tour door de collectie van het Van Abbemuseum. Met uitleg, heldere vragen en verrassende foto’s, filmpjes en geluidsfragmenten neemt Kunst uit het vuistje je bij de hand tijdens je bezoek aan een culturele instelling. Hoe het werkt? Heel simpel. Je gaat naar je ckv-activiteit, logt met je smartphone of tablet in op Kunstuithetvuistje.nl, volgt de instructies en klaar is Kees! Kunst uit het Vuistje stuurt je verslag automatisch door naar je school. Handig voor je docent, kan die meteen zien wat jij allemaal hebt meegemaakt…

Meer informatie over de kijkwijzers van Kunst uit het vuistje

Contact

Neem voor vragen en boekingen contact op met de afdeling educatie:
educatie@vanabbemuseum.nl.

Home

Bezoekers in het Van Abbemuseum 
Foto: Boudewijn Bollmann
Bezoekers in het Van Abbemuseum 
Foto: Boudewijn Bollmann