familieaanbod

Het Van Abbemuseum biedt verschillende activiteiten voor het hele gezin. 

Theaterrondleiding 'De onderzoeker van alle dingen'

In de theaterrondleiding ga je op een vrolijk avontuur door de tentoonstelling De collectie nu. De onderzoeker van alle dingen is een nieuwsgierige figuur die er van houdt de dingen steeds op een andere manier te bekijken en te beleven. Op zijn kop, achterstevoren, met je ogen dicht. De mooiste ervaringen verzamelt ze in een heel speciaal doosje. Ze neemt je mee in een speels kijk-experiment: willen jullie meemaken hoe je zelf ook je mooiste ervaring in een doosje kunt stoppen? Samen ontdekken jullie een verrassende en fantasievolle manier om naar kunst te kijken. De rondleiding is bedoeld voor het hele gezin.

Iedere eerste zondag van de maand is er een gebarentolk onderdeel van de voorstelling, waardoor de theaterrondleiding ook toegankelijk is voor dove en slechthorende gezinsleden. 

Data en reserveringen
Kijk bij programma voor de actuele data van de theaterrondleiding. Via het reserveringsformulier kun je dan vervolgens reserveren.
Kosten deelname: €3,- per persoon, kinderen t/m 5 jaar doen gratis mee. 

Voor meer informatie kunt je bellen naar: +31 (0)40 238 10 42 of het informatie aanvraagformulier invullen. Reserveren is aan te raden. Tijdens het weekend kun je met vragen en reserveringen terecht bij onze kassabalie, +31 (0)40 238 10 97.

De theaterrondleiding is ook te boeken voor schoolklassen en kinderfeestjes. Voor meer informatie en reserveringen informatie :aanvraagformulier

In samenwerking met TICwerk theater in context - Ingrid Duindam en Mirjam Veldhuijzen van Zanten. Actrices: Nahrea Goossens, Sanne Nagtzaam.

Kevertje Kuso - Familie doeboekje

Doe-het-zelf toer voor de hele familie

Hallo! Ik ben Kevertje Kuso. Ik woon in het museum en ik houd heel veel van toveren en goochelen. Elke nacht oefen ik hier allerlei nieuwe spreuken en trucs. Dan laat ik de schilderijen dansen en de beelden zingen. En vannacht heb ik mezelf pardoes op de kop getoverd! Er is alleen een klein probleempje. Ik ben de laatste zin van de spreuk vergeten waarmee ik mezelf weer rechtop kan toveren. Helpen jullie me de complete spreuk te vinden? Bij de kassa staat een koffertje voor je klaar met alle spullen die je nodig hebt om de aanwijzingen in de tentoonstelling De collectie nu te vinden.

Kinderkunstclub. Ieder kind een kunstenaar

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar oud? Vind je het leuk om naar kunstwerken te kijken, maar vooral ook om zelf kunstwerkjes te maken? Kom dan naar het Van Abbemuseum. Elke zaterdagmiddag is er van 14.00 tot 16.00 uur de Kinderkunstclub.

Elke bijeenkomst van de Kinderkunstclub wordt begeleid door twee museumdocenten en de thema’s wisselen per week. Het maximum aantal deelnemers is 20 kinderen per groep. De kosten per bijeenkomst bedragen € 6,- per kind.

Data en reserveringen
Kijk bij programma voor de actuele data van de Kinderkunstclub. Via het reserveringsformulier kun je dan vervolgens reserveren.

Voor meer informatie kun je bellen naar: +31 (0)40 238 10 42 of het informatie aanvraagformulier invullen. Reserveren is aan te raden. Tijdens het weekend kun je met vragen en reserveringen terecht bij onze kassabalie, +31 (0)40 238 10 97.

Familiekunstclub

 

Families, opgelet! Vinden jullie het leuk om samen naar kunstwerken te kijken en lekker creatief bezig te zijn? Iedere derde zaterdag van de maand maakt de Kinderkunstclub plaats voor de Familiekunstclub. Want samen met kunst bezig zijn is niet alleen leerzaam, het is ook hartstikke leuk en gezellig! Elke Familiekunstclub staat in het teken van een nieuw thema en een nieuwe uitdagende opdracht, gekoppeld aan een van de huidige tentoonstellingen.

Data en reserveringen
Kijk bij programma voor meer informatie en meld je vlug aan.

Familiekunstclub, extra Kinderkunstclub en Kinderfeestjes... Meer informatie over deze mogelijkheden vind je hier

Home