familieaanbod

Kinderkunstclub. Ieder kind een kunstenaar

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar oud? Vind je het leuk om naar kunstwerken te kijken, maar vooral ook om zelf kunstwerkjes te maken? Kom dan naar het Van Abbemuseum. Kijk hier wanneer de volgende KinderKunstclub plaatsvindt.
Elke bijeenkomst van de Kinderkunstclub wordt begeleid door twee museumdocenten en de thema’s wisselen per week. Het maximum aantal deelnemers is 20 kinderen per groep. De kosten per bijeenkomst bedragen € 6,- per kind.

Data en reserveringen
Kijk bij programma voor de actuele data van de Kinderkunstclub. Via het reserveringsformulier kun je dan vervolgens reserveren.

Voor meer informatie kun je bellen naar: +31 (0)40 238 10 42. Reserveren is aan te raden. Tijdens het weekend kun je met vragen en reserveringen terecht bij onze kassabalie, +31 (0)40 238 10 97.

Foto: Yopi Abraham

Theatrale rondleiding: Wat moeten we met Blob?

Blob is een ontsnapte klodder gele verf uit de fles van kunstenaar George, die aan het werk is in het Van Abbemuseum. Blob wil graag onsterfelijk worden in een kunstwerk. Dat is niet zo makkelijk, want er zijn veel plekken waar een klodder verf terecht kan komen. En hoort Blob hier wel thuis?

Ze wordt namelijk achternagezeten door een schoonmaakdoekje dat haar weg wil poetsen. Benieuwd of het Blob lukt om een kunstwerk te worden en zo een plekje te krijgen in het Van Abbemuseum? Je ontdekt het in deze theaterrondleiding.

Praktisch 
Leeftijd: 6+ tot 86
Duur: ± 45 min
Aanvang: 12.30 uur
Wanneer: iedere 1e en 3e zondag van de maand, bekijk agenda.

Reserveren en kosten
Kies in de agenda de theatrale rondleiding op je gewenste datum maak vervolgens via de knop een reservering. Kosten bedragen €3,- per persoon, kinderen t/m 5 jaar doen gratis mee. Vooraf online reserveren wordt aangeraden. Tijdens openingstijden kun je met vragen over reserveringen terecht bij onze kassabalie: 040 238 10 97. 

Colofon
Concept en regie: TIC Theater (Theater In Context) – Ingrid Duindam en Mirjam Veldhuizen van Zanten.
Spel: Simone Peters of Kyra Kay van de Watering
Kostuum: Sergio Cruz

Familiekunstclub

Families, opgelet! Vinden jullie het leuk om samen naar kunstwerken te kijken en lekker creatief bezig te zijn? Kijk hier wanneer de volgende Familiekunstclub plaatsvindt. Want samen met kunst bezig zijn is niet alleen leerzaam, het is ook hartstikke leuk en gezellig! Elke Familiekunstclub staat in het teken van een nieuw thema en een nieuwe uitdagende opdracht, gekoppeld aan een van de huidige tentoonstellingen.

Data en reserveringen
Kijk bij programma voor meer informatie en meld je vlug aan.

Museum Dobbelspel

Kom jij met je hele familie het Van Abbemuseum bezoeken? Werp dan een andere kijk op kunst met het Museum Dobbelspel. Zoek een zaal met interessante kunstwerken uit, gooi met de dobbelsteen en beantwoord vragen in verschillende categorieën zoals ‘Speur je mee?’, ‘Doe je mee?’ en ‘Stel je voor?’.  Het spel bestaat uit een dobbelsteen met figuurtjes en een kaart met vragen in de verschillende categorieën, waardoor je op een interactieve manier met kunst bezig bent. Zo werp je jezelf door het museum!

Je kunt het Museum Dobbelspel kopen bij de kassa voor slechts €2,-. Het is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar.

Naar idee van het Kröller-Müller Museum.

De familiepas: 2 volwassenen en max. 3 kinderen entree voor €26,- is te bestellen in de ticketshop.

Programma overzicht

Familiekunstclub, extra Kinderkunstclub en Kinderfeestjes...
Meer informatie over al deze mogelijkheden vind je hier

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage