blinden en slechtzienden

Special Guests rondleiding voor blinde en slechtziende bezoekers

Iedere 2e zondag van de maand (uitgezonderd juli en augustus) is er van 14.00 - 16.00 uur een gratis interactieve rondleiding voor blinde en slechtziende bezoekers. Tijdens de rondleiding worden originele kunstwerken aangeraakt en laten we de kunst tot leven komen door middel van voelreplica's, voelmaterialen, belichaming, geur, smaak, muziek, literatuur en poëzie. Deze methode van rondleiden werd samen met de doelgroep ontwikkeld en uitvoerig getest. Iedere maand is er een nieuwe rondleiding door een ander deel van het museum, zodat je iedere keer iets nieuws kunt ontdekken!

Deelname aan de rondleiding is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs. Hierop zijn de reguliere prijzen van toepassing. Reserveren is gewenst. Geleidehonden en eventueel één begeleider per persoon mogen gratis mee naar binnen.

Kunst om aan te raken: voelreplica's

De meeste kunstwerken mogen niet aangeraakt worden, bijvoorbeeld omdat ze te kwetsbaar of kostbaar zijn. Tijdens de Special Guests rondleidingen op zaal kunnen bezoekers een aantal kunstwerken toch betasten door middel van speciale voelreplica’s en kleine reproducties van schilderijen en sculpturen.

Geplande gratis rondleidingen

Deelname aan de rondleiding is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs. Hierop zijn de reguliere prijzen van toepassing. Eén begeleider per persoon mag gratis mee naar binnen. Kijk voor de geplande rondleidingen op onze programmapagina of bel naar 040-238104.

Special Guests rondleiding op aanvraag

Op aanvraag kan iedere groep deze zintuigen rondleiding voor blinden en slechtzienden boeken. Deze rondleiding is ook beschikbaar voor doofblinde bezoekers. Deze rondleiding duurt twee uur. Neem contact op via reserveringen@vanabbemuseum.nl of door te bellen naar 040-2381042.

Kosten rondleidingen

Dinsdag t/m vrijdag van 11.00 – 17.00 € 70,00 per groep, excl. entree
Donderdagavond van 17.00 en 21.00€ 70,00 per groep, excl. entree
Zaterdag en zondag€ 80,00 per groep, excl. entree 
Scholieren tot 18 jaar€ 7,50 per persoon, incl. entree


Home

Bezoekers in het Van Abbemuseum 
Foto: Boudewijn Bollmann
Bezoekers in het Van Abbemuseum 
Foto: Boudewijn Bollmann