Tickets
Tuesday to Sunday
11 AM - 5 PM
Contrast

Recipes for the Future

Recipes for the Future

Gerlings, B
Haar, L ter
Houppermans, V
Nooteboom, C
Meijer, E
Staal, J

Gerlings, B
Haar, L ter
Houppermans, V
Nooteboom, C
Meijer, E
Staal, J

Staal , Jonas
Duindam, David
Meijer, Eva
Kooi, Kinke
Klosterkötter, Lisa
en
2020
Boek; 381 p ill
Serie: Onomatopee ; 196
Located in: MAATSCHAPPIJ EN KUNST
VUBIS: 2:105091

Description

Zestien cultuurmakers schetsen hoe het in toekomst anders kan. Hun toekomstbeelden zijn ontstaan als reactie op de disruptie van de COVID-19 pandemie en hebben één ding gemeen: de ambitie tot verandering en het verleggen van de grenzen van onze verbeelding. De visies en recepten van deze in Nederland en Duitsland werkende schrijvers, wetenschappers, filosofen, zangers, beeldend kunstenaars, theatermakers en ontwerpers tekenen een heterogeen beeld. Zij meanderen langs thema’s als reële utopieën, duurzaamheid, nieuwe huiselijkheid of de rol van cultuurinstellingen in onze samenleving. De verzameling wordt op smaak gebracht door de kookrecepten die van iedere cultuurmaker zijn opgenomen: het menu rijkt van Aarde eten, Coronoa-ijsjes tot paddestoelen aan het einde van de wereld en smaakt naar meer. - Sixteen culture makers who are Zeitzeugen (contemporary witnesses) of the COVID-19 pandemic sketch how things can be different in the future. Their visions for the future came about as a reaction to the disruption of their plans for 2020, and have one thing in common: the ambition to change and to widen the limits of our imagination. The visions and recipes of these writers, academics, philosophers, singers, visual artists, theatre makers and designers working in the Netherlands and Germany, paint a heterogeneous picture. They develop through themes such as real utopias, sustainability, the new domesticity, and the role of cultural institutions in our society. This collection is flavoured with the food recipes that every maker has contributed. The menu ranges from eating earth to corona ice cream, from French toast to Mushrooms at the end of the world, and tastes like more.