Tickets
Dinsdag t/m zondag
11:00 - 17:00 uur
Contrast

Radically Mine

Elke leerling een kunstenaar

Foto: Damion Thakoer

Geïnspireerd op...

Het Van Abbemuseum wil mensen inspireren. Met het jaarlijkse project Radically Mine voegen we de daad wel heel letterlijk bij het woord. In dit programma maken jongeren tussen de 15 en 21 zelf kunstwerken geïnspireerd op onze collectie. Meld je aan voor de volgende editie: alle scholen kunnen meedoen aan het project (vmbo, havo, vwo, gymnasium, speciaal onderwijs en mbo). 

Radically Mine: Common Ground

Voor de 2024-editie kozen we voor het thema Common Ground. We gaan samen denken, samen delen, samen helen én samen maken. Leerlingen worden begeleid in hun creatieve proces in een uitgebreid programma van lessen, museumbezoek, inspiratiesessies en zelfstandige opdrachten. Het hoogtepunt? Een expositie van hun werk in het museum!

Talentontwikkeling met Kunstbende

Kunstbende is dé landelijke wedstrijd voor jong, creatief talent. Het Van Abbemuseum en Kunstbende Noord-Brabant willen dat de jongeren zich ook na het Radically Mine-programma creatief blijven ontwikkelen. Tien getalenteerde leerlingen krijgen van het Van Abbemuseum een wildcard. Daarmee hebben ze direct toegang tot de Kunstbende regiofinale.

Contact 

Vragen over het project? Mail naar educatie@vanabbemuseum.nl of gebruik het formulier.