Tickets
Dinsdag t/m zondag
11:00 - 17:00 uur
Contrast

Van kijken naar zien

Kritisch denken is een belangrijke vaardigheid voor elke mbo student. Maar om kritisch te denken, moet je ook kritisch kijken: wat zie ik eigenlijk en zie ik hetzelfde als jij? 

Foto: Bram Saeys

Reserveren

Kritische skills

Kritisch denken is een belangrijke skill. Tijdens een studie of opleiding, maar ook in je werk en persoonlijke leven. Om kritisch te denken, moet je kritisch kunnen kijken. En niet bang zijn vragen te stellen. Wat zie ik eigenlijk? Zie ik hetzelfde als jij? En hoe vinden we antwoorden op die vragen?

Persoonlijke blik, gedeelde kijk

Het lesprogramma Van Kijken naar Zien  helpt studenten kritisch te kijken met behulp van kunst. Wie zijn zij en hoe bepaalt dat wat ze zien? Door samen te kijken en te praten leren ze van elkaar en over zichzelf. Zo worden ze zich bewust van de invloed die aannames, vooroordelen en perspectieven hebben op je blik.

Les en museumbezoek

Van Kijken naar Zien bestaat uit twee onderdelen. Een (voorbereidende) les online gevolgd door een bezoek aan het Van Abbemuseum met het speciaal ontwikkelde museumprogramma. Het complete lesprogramma is een aanvulling op de burgerschapsmethode De maatschappij dat ben JIJ van Codename Future.

Let op: het lesmateriaal en het museumbezoek moet je apart aanvragen. De (voorbereidende) les vraag je aan via de website van Codename Future.

Praktisch:

  • Wie: mbo-studenten
  • Wat: actieve workshop in het museum
  • Kosten: 75,00 euro per groep (maximaal 15 personen per groep). Ook te betalen via weborder van de Cultuurkaart, vul hiervoor het schoolnummer en de naam van de kaarthouder in bij je reservering. Kijk hier voor meer informatie over de Cultuurkaart.
  • Duur: 1 uur
  • Minimaal twee weken van tevoren reserveren

Contact en reserveren

Je kunt direct online reserveren via de knop op deze pagina en je opmerkingen of voorkeuren noteren in je reservering. Reserveren via mail is niet meer mogelijk. Heb je vagen over online reserveringen? Neem dan contact op met reserveringen@vanabbemuseum.nl

Dit museumprogramma is gebaseerd op het gelijknamige museumprogramma Van Kijken naar Zien van Museum Boijmans Van Beuningen. Het is een samenwerking met uitgever Codename Future en kwam tot stand dankzij de steun van Fonds 21, Van Leeuwen van Lignac Stichting, Ars Donandi + W.J.O. de Vries en Tomenco Management & Consultancy​.