Tickets
Dinsdag t/m zondag
11:00 - 17:00 uur
Contrast

Doen : Materiaalprijs 2011

Doen : Materiaalprijs 2011

Alkema, JakobBaan, Jacob deDirkx, LizanneHoedemakers, ErikHulsbergen, DanielKolk, MaartenKusters, GuusLangenhuijsen, LennekeLindner, GeraldMossevelde, Tyra vanMourik, Elise vanSchreuder, ThomVeenhoven, TjeerdVermeijs, ElmoOverduin, DirkVogel, AnoukBergen, Matthijs vanZeeman, JudithBalgooi, Fioen vanDutch Spirit (groep)

Alkema, Jakob
Baan, Jacob de
Dirkx, Lizanne
Hoedemakers, Erik
Hulsbergen, Daniel
Kolk, Maarten
Kusters, Guus
Langenhuijsen, Lenneke
Lindner, Gerald
Mossevelde, Tyra van
Mourik, Elise van
Schreuder, Thom
Veenhoven, Tjeerd
Vermeijs, Elmo
Overduin, Dirk
Vogel, Anouk
Bergen, Matthijs van
Zeeman, Judith
Balgooi, Fioen van
Dutch Spirit (groep)
Van 22-10-2011 Tot 30-10-2011

Opmerkingen: Locatie: Studio. - Presentatie en uitreiking i.s.m. Stichting Doen, Materiaalfonds voor Beeldende Kunst en Vormgeving en de Dutch Design Week (DDW). - Coördinatie: W.J. Renders (Hoofd educatie en interpretatie) - Geen documentatie - Educatieve tentoonstelling

Presentatie van de genomineerden en de uitreiking van de Materiaalprijs, een stimuleringsprijs voor duurzaam en innovatief materiaalgebruik in kunst en vormgeving. De DOEN | Materiaalprijs stimuleert duurzaam en innovatief materiaalgebruik in kunst en vormgeving. Beeldend kunstenaars, vormgevers, modeontwerpers en architecten worden uitgedaagd om nieuwe, duurzame materialen en innovatieve technieken in hun werk toe te passen. De prijsvraag is dit jaar voor de derde opeenvolgende keer georganiseerd en laat zien op welke wijze vernieuwing en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan met esthetiek en functionaliteit. Uit de 70 inzendingen die dit jaar werden ontvangen selecteerde een commissie van deskundigen zestien ontwerpen. De werken worden tijdens Dutch Design Week, van 22 tot en met 30 oktober, in het Van Abbemuseum in Eindhoven geëxposeerd. Op de openingsdag van Dutch Design Week maakt een vakkundige jury de twee prijswinnaars bekend.