Project-omschrijving: Onderzoeksdepartement voor Seksuele Revolutie.

Dit projectvoorstel herbergt de oprichting van een  nieuw inter-institutioneel leerplatform dat zich bezighoudt met het kritisch bevragen van het onderwerp met betrekking tot seksuele revolutie in kunst, design en visuele cultuur. Niet louter het onderzoek naar de traditionele opvatting van seksuele revolutie, maar Walshe zal zich meer richten op momenten van antagonisme, transgressie, inversie en repressie als leermomenten voor de samenleving. Het onderzoek van het departement ligt in de  strategieën die door seksualiteit worden ingezet ten einde sociale verandering teweeg te brengen. Voorbeelden variëren van ‘seksstakingen’ tot kiss-ins, die enerzijds door hun zichtbaarheid danwel hun onzichtbaarheid hun werking bewijzen.    

Biografie

Eimear Walshe maakt beelden en schrijft. Hen doet onderzoek dat gericht is op queer theory en feministische epistemologie. Voor de tweede keer zal hen onderzoek doen in het onderzoeksprogramma van het Van Abbemuseum, met een voorstel voor de oprichting van het zogeheten Onderzoeks-departement voor Seksuele Revolutie.

Foto van Eimear Walshe. Foto: Donal Tablot.Foto van Eimear Walshe. Foto: Donal Tablot.
Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage