Projectomschrijving

Mijn onderzoek richt zich op queer levens buiten de stedelijke omgeving. Het doel is om door middel van een  historische benadering van deze rurale queer-netwerken daterend van vóór het internet het stedelijke vooroordeel van het niet-bestaan ervan tegen te spreken. Ik wil met dit onderzoek aantonen dat queer-migratie naar en queer-collectiviteit in rurale gebieden wel degelijk hebben plaatsgevonden en eigen bloeiende gemeenschappen werden gecreëerd. 

Biografie

Sam Ashby is een Britse kunstenaar, grafisch ontwerper en uitgever. Sinds 2010 heeft hij samengewerkt met schrijvers, academici en kunstenaars voor zijn uitgave Little Joe, ‘a magazine about queers and cinema, mostly’. Ashby werkt als ontwerper van filmposters, en kunstwerken voor onafhankelijke en arthouse films ten behoeve van de Britse en internationale markt. Zijn eerste film, The Colour of His Hair, ging in première op het Internationale Filmfestival van Rotterdam in 2017 en won de prijs voor Beste Documentaire op het London Short Film Festival in 2018.

Foto van Sam AshbyFoto van Sam Ashby
Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage