Tickets
Dinsdag t/m zondag
11:00 - 17:00 uur
Contrast

Civilian Defense

2921-08.JPG
2921-01.jpg
2921-02.jpg
2921-03.jpg
+9

2007

Dan Peterman

Momenteel niet op zaal
Verworven in 2008
Inventaris nummer 2921
met steun van / with support of the VriendenLoterij

De collectie van het Van Abbemuseum bestaat uit meer dan 3400 kunstwerken, die met enige regelmaat voorzien zullen worden van een begeleidende tekst.

Wil je specifieke informatie over dit kunstwerk of de kunstenaar, dan staat de bibliotheek van het Van Abbemuseum tot je beschikking. Daarnaast kun je contact opnemen met de bibliotheek.

Beschrijving

De eeuwenoude ronde vorm van 'Civilian Defense' nodigt uit om als gemeenschap samen te komen: om te praten, te eten, onenigheid uit te spreken of te ontspannen. Deze installatie van circa duizend zandzakken is in functie en uitvoering geïnspireerd op gebruiken van Arabische bedoeïenenstammen. Lege zandzakken kunnen eenvoudig vervoerd worden. Ter plekke gevuld met zand dienen ze als zitmeubel. De veelkleurige zakken zijn geïnspireerd op de levendige stoffenhandel in het emiraat Sharjah (VAE/UAE). Zandzakken worden ook gebruikt om bunkers te bouwen of als bescherming tegen,overstromingen. Peterman is geïnteresseerd in de relaties tussen economie, ecologie en culturele systemen.

Context