Tickets
Dinsdag t/m zondag
11:00 - 17:00 uur
Contrast

Summer Camp

2912-01.jpg
2912-02.jpg
2912-04.jpg

2007

Yael Bartana

Momenteel niet op zaal
Verworven in 2007
Inventaris nummer 2912
met steun van / with support of Mondriaan Fonds

De collectie van het Van Abbemuseum bestaat uit meer dan 3400 kunstwerken, die met enige regelmaat voorzien zullen worden van een begeleidende tekst.

Wil je specifieke informatie over dit kunstwerk of de kunstenaar, dan staat de bibliotheek van het Van Abbemuseum tot je beschikking. Daarnaast kun je contact opnemen met de bibliotheek.

Beschrijving

In 'Summer Camp' is te zien hoe de ICAHD (Israeli Committee Against House Demolitions) bezig is met de wederopbouw van huizen in Palestina. De leden komen uit alle hoeken van de wereld. Ze verzetten zich tegen het Israëlische beleid dat verantwoordelijk is voor de vernielingen van de huizen van Palestijnen in de bezette gebieden.

Dat ook Israëliërs betrokken zijn bij het verzet maakt de verdeeldheid van de bevolking zichtbaar. “We came to Israel to build and to be built” is de leuze in Israëlische propagandafilms. Bartana gebruikt voor 'Summer Camp' de beeldtaal van deze films, en laat zo de ideologische en visuele overeenkomsten zien tussen de bouwwerkzaamheden van de ICAHD en de opbouw van de staat Israël.

Context