Tickets
Dinsdag t/m zondag
11:00 - 17:00 uur
Contrast

Zara

3391.jpg

2016

Leylâ Gediz

Momenteel niet op zaal
Verworven in 2016
Inventaris nummer 3391
met steun van / with support of Mondriaan Fonds

De collectie van het Van Abbemuseum bestaat uit meer dan 3400 kunstwerken, die met enige regelmaat voorzien zullen worden van een begeleidende tekst.

Wil je specifieke informatie over dit kunstwerk of de kunstenaar, dan staat de bibliotheek van het Van Abbemuseum tot je beschikking. Daarnaast kun je contact opnemen met de bibliotheek.

Beschrijving

Leyla Gediz woont en werkt in Istanbul, hoofdstad van een voormalig wereldrijk, met een rijke geschiedenis en mix aan culturen. In haar schilderijen probeert ze grip te krijgen op de complexiteit van deze plek en ingrijpende gebeurtenissen in de wereld. Haar intuïtie vertelt haar welke beelden zich daartoe lenen. Op uiterst precieze wijze geeft ze deze beelden in haar schilderijen weer.

'Zara' is een van oorsprong Spaans modemerk dat uitgroeide tot een internationale keten van 2232 winkels in 2016. 'Zara' voorziet jaarlijks miljoenen vrouwen over de hele wereld van kleding. Op het schilderij is een close-up te zien van een vrouw die laarsjes past. Een moment waarop globalisering en individu elkaar raken.

Context