Tickets
Dinsdag t/m zondag
11:00 - 17:00 uur
Contrast

I is somebody else

3400-A3.jpg
3400-A4.jpg
3400-A5.jpg

2012-2016

Julieta García Vazquez

Momenteel niet op zaal
Verworven in 2017
Inventaris nummer 3400
i.s.m. de bewoners van / i.c.w. the inhabitants of Woensel-West

De collectie van het Van Abbemuseum bestaat uit meer dan 3400 kunstwerken, die met enige regelmaat voorzien zullen worden van een begeleidende tekst.

Wil je specifieke informatie over dit kunstwerk of de kunstenaar, dan staat de bibliotheek van het Van Abbemuseum tot je beschikking. Daarnaast kun je contact opnemen met de bibliotheek.

Beschrijving

Woensel-West werd in de jaren twintig van de vorige eeuw aangelegd voor arbeiders van Philips. Om deze nu verouderde wijk in Eindhoven aantrekkelijker te maken, ging in 2010 een proces van woningsloop en herbouw van start. TAAK en het Van Abbemuseum,vroegen Julieta García Vazquez om op deze onrustige periode te reageren. Samen,met de wijkbewoners ontwikkelde zij plannen om de sociaal-culturele geschiedenis van de buurt te bewaren.

De titel 'I is somebody else' verwijst naar de brief van dichter Arthur Rimbaud: ‘Je est un autre’ waarin het draait om identiteitsverplaatsing. De kunstenaar werd medebewoner; de bewoners werden medekunstenaars. Samen brengen ze het collectieve geheugen van de wijk in kaart, dat gestoeld is op individuele verhalen. De video en wandtekst vormen de verslaglegging van dit gemeenschapsproject. Neem als aandenken een vouwblad mee.

Context