Tickets
Dinsdag t/m zondag
11:00 - 17:00 uur
Contrast

Land Art. Fernsehausstellung I

0625.jpg
0625-01.jpg
0625-02.jpg
0625-03.jpg
+1

1968-1969

Gerry Schum

Momenteel niet op zaal
Verworven in 1971
Inventaris nummer 625

De collectie van het Van Abbemuseum bestaat uit meer dan 3400 kunstwerken, die met enige regelmaat voorzien zullen worden van een begeleidende tekst.

Wil je specifieke informatie over dit kunstwerk of de kunstenaar, dan staat de bibliotheek van het Van Abbemuseum tot je beschikking. Daarnaast kun je contact opnemen met de bibliotheek.

Beschrijving

Gerry Schum verzoekt acht kunstenaars om een,werk in de natuur te realiseren en legt dit vast op,film. Met een inleiding van Schum en Jean Leering,(destijds directeur van het Van Abbemuseum) wordt,het in 1969 uitgezonden in Schums 'Fernsehgalerie',op de Duitse tv.

Dennis Oppenheim wordt van grote hoogte,gefilmd, terwijl hij de grens tussen de VS en Canada,zichtbaar maakt door op een gemotoriseerde,slee een spoor te trekken over de bevroren St.,John River. Jan Dibbets wil de vorm van het,tv-kader benadrukken en voert daarvoor een,‘perspectiefcorrectie’ uit. Een bulldozer met,ploeg trekt de vorm van een trapezium over het,Scheveningse strand. Op tv lijkt het strand te,‘kantelen’ en ziet het trapezium eruit als een vierkant.,De zee wist uiteindelijk alle sporen uit.

Context