Tickets
Dinsdag t/m zondag
11:00 - 17:00 uur
Contrast

Palmyra

3390.jpg

2016

Leylâ Gediz

Momenteel niet op zaal
Verworven in 2016
Inventaris nummer 3390
met steun van / with support of Mondriaan Fonds

De collectie van het Van Abbemuseum bestaat uit meer dan 3400 kunstwerken, die met enige regelmaat voorzien zullen worden van een begeleidende tekst.

Wil je specifieke informatie over dit kunstwerk of de kunstenaar, dan staat de bibliotheek van het Van Abbemuseum tot je beschikking. Daarnaast kun je contact opnemen met de bibliotheek.

Beschrijving

Leyla Gediz woont en werkt in Istanbul, hoofdstad van een voormalig wereldrijk, met een rijke geschiedenis en mix aan culturen. In haar schilderijen probeert ze grip te krijgen op de complexiteit van deze plek en ingrijpende gebeurtenissen in de wereld. Haar intuïtie vertelt haar welke beelden zich daartoe lenen. Op uiterst precieze wijze geeft ze deze beelden in haar schilderijen weer.

'Palmyra' is een archeologische site in Homs, Syrië en bekend om zijn rijke culturele erfgoed. In 2015 werd een deel van dit erfgoed vernietigd. De plek bleef beroofd van zijn geschiedenis en vervreemd van zichzelf achter. Net als het object op de tafel dat de blik gevangen houdt, op zoek naar een vage herinnering aan wat het ooit was.

Context