Tickets
Dinsdag t/m zondag
11:00 - 17:00 uur
Contrast

Praktische informatie

Openingstijden & reserveringen

Op woensdag en donderdag is het mogelijk een plek te reserveren in de leeszaal van de bibliotheek voor kunsthistorisch onderzoek. Daar kunnen publicaties, documentatie en bestanden van Bibliotheek en Archief worden geraadpleegd.

Reserveren kan door onderstaand formulier in te sturen (ten minste 5 werkdagen van tevoren) voor een timeslot van 11:00 - 13:00 uur en/of 14:00 - 16:00 uur (tussen 13:00 en 14:00 uur is de bibliotheek gesloten). Bij je reservering geef je aan wat je onderzoeksgebied is en welke documenten en/of publicaties je wilt raadplegen. Voorafgaand aan je bezoek ontvang je een antwoord met de definitieve bevestiging van je aanmelding en de beschikbaarheid van het materiaal.

Heb je voorafgaand vragen over je onderzoek, dan kun je deze stellen in een mail aan bibliotheek@vanabbemuseum.nl. Wij doen ons best binnen twee werkdagen te reageren.

Bijzondere sluitingsdagen

Nieuwjaarsdag
Eerste en tweede paasdag
Koningsdag
Hemelvaartsdag & brugdag
Eerste en tweede pinksterdag
Zomersluiting 21 juli tot en met 31 augustus 2023
Kerstvakantie 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024

Huisregels van de bibliotheek

  • De meeste publicaties in de collectie mogen worden ingekeken, maar worden niet uitgeleend. Je dient op voorhand documentatie en publicaties aan te vragen via de formulieren hieronder aan de pagina. Speciale/kwetsbare publicaties zijn beperkt raadpleegbaar. De bibliothecaris licht beschikbaarheid toe bij de aanvraag. Audiovisueel materiaal kan in de bibliotheek bekeken worden. Graag duidelijk aangeven bij de reservering.
  • Maximum aan te vragen literatuur of dossiers: 5. wil je meer aanvragen neem dan contact op met de bibliothecaris.
  • Je aanmelding is geldig voor één persoon.
  • Gelegenheid tot kopiëren en/of scannen is beperkt, in overleg met de bibliotheekmedewerker en met uitzondering van kwetsbare en/of kostbare werken. Kosten: zwart A4 € 0,10 per kopie; A3 € 0,20 per kopie / kleur A4 € 0,25 per kopie; A3 € 0,50 per kopie. Scannen: € 1,50 per sessie.
  • Er zijn laptopaansluitingen. Wifi is vrij toegankelijk. Tevens is er een kioskcomputer beschikbaar.
  • Eten en drinken is niet toegestaan.
  • Jassen/tassen opbergen in de aanwezige lockers in de bibliotheek.
  • Houd rekening met medegebruikers van de leeszaal: geen meetings, niet mobiel bellen en schakel het geluid van mobiele telefoons, laptops, etc uit.

Bibliotheek reservering

Literatuuraanvragen

Dossieraanvragen